پروژه انبار rfid در کاشی روکا
راهکار انبار هوشمند rfid در سال 1401 در کارخانه روکاسرام، توسط شرکت تدبیر داده آویژه پیاده سازی شده است؛ در ابتدا به معرفی مجموعه روکا میپردازیم و سپس مشکلات این مجموعه و راهکار را بررسی خواهیم کرد.
معرفی مجموعه کاشی روکا
شرکت روکاسرام یزد، در سال 1392 تاسیس و در سال 1397 به بهرهبرداری رسید؛ امروزه مجموعه روکا با ظرفیت تولید سالانه 3 میلیون و 600 هزار متر مربع کاشی و سرامیک، از بزرگان صنعت کاشی به شمار میرود. رشد روزافزون این مجموعه منجر به بروز چالشهایی در زمینه مدیریت کارخانه شدهبود؛ همین موضوع باعث شد شرکت روکاسرام، برای دریافت راهکار انبارداری هوشمند به شرکت آویژه مراجعه کند.
طراحی راهکار انبار RFID در مجموعه روکاسرام
ما در شرکت آویژه معتقدیم که تمامی مشکلات از جنس مساله هستند و در نتیجه برای هر مسالهای راهکاری وجود خواهد داشت.
تکنولوژی RFID نیز از جمله ابزارهایی است که صرفا برای حل مسائل مختلف طراحی شده است؛ طراحی پروژه انبار RFID مجموعه کاشی و سرامیک روکا نیز با بهرهمندی از این ابزار صورت گرفته است.
مسائل مطرح شده توسط مجموعه روکا
- عدم وجود سیستم کنترل گروهی ورود به انبار
- وقت گیر بودن فرایند انبارگردانی
- سرعت پایین فرایندها بخصوص فرایند خروج از انبار
پس از روشن شدن مسائل میبایست به دنبال راهکار بود؛ این دقیقا همان مرحلهای است که شرکت آویژه، خود را به عنوان یک ارائهدهنده راهکارهای rfid (RFID Solution Provider) معرفی میکند؛ در این مرحله معین میشود که آیا انتخاب فناوری rfid، راهکار مناسبی برای رفع مسائل مطرح شده است یا خیر.
در ادامه با راهکارهای پیشنهادی شرکت آویژه در خصوص حل مسائل مطرح شده توسط مجموعه روکاسرام آشنا میشویم.
راهکارهای rfid پیشنهادی
- الصاق تگهای RFID بر روی محصولات به جهت تخصیص هویت منحصر به فرد به هر محصول
- استفاده از گیت RFID به جهت کنترل ورود، خروج و جابهجایی محصولات در کارخانه
- استفاده از ریدر پرتابل به جهت جست و جوی کالاها در انبار
- کنترل کیفیت (QC) و جلوگیری از ورود محصولات به خط تولید (در صورت مردود شدن در المانهای بازرسی)
شاید در ظاهر راهکارهای پیشنهادی شرکت آویژه، راهکارهای ساده و روشنی به نظر برسد؛ اما پیچیدگی نحوه اجرای پروژههای rfid برای تمامی مجریان این حوزه روشن است؛
عدم رعایت نکات مربوط به تکنولوژی rfid، هنگام پیادهسازی راهکار، پروژه را با شکست مواجه میکند؛ به همین خاطر است که تعداد پروژههای موفق موجود زیاد نیست.
سخت افزارهای مصرفی در پروژه انبار داری RFID
مقالات مرتبط