تگ RFID
- خانه
- تجهیزات RFID
- تگ RFID
تگ rfid از مهمترین اعضای یک سیستم rfid و شناخته شدهترین تجهیزات rfid است که به آن، لیبل rfid یا برچسب rfid نیز گفته میشود؛ مهم ترین وظیفه لیبل rfid، اختصاص هویت منحصر به فرد به هر چیز، از طریق شناسه موجود در آن است.
تگ rfid از یک چیپ الکترونیکی برای ذخیره اطلاعات و همچنین یک آنتن برای انتقال و دریافت سیگنالها تشکیل شده است.
تگ RFID با الصاق به هرچیزی، امکان رهگیری و شناسایی آن را فراهم میکند؛ آن چیز میتواند کالا باشد، محصول باشد یا یک ماشین؛ از طریق کد منحصر به فرد هر تگ، هر کدام از این موارد به صورت منحصر به فرد قابلیت رهگیری پیدا خواهند کرد.
تگ RFID انواع مختلفی دارد که شامل تگ لیبلی، تگ مقاومRFID، تگ خردشونده، برچسب اموال، هارد تگ و تگ طلا و جواهر است. هر کدام از این تگها در بخش مختلفی از صنعت با کار میرود؛ مدیریت انبارداری، مدیریت داراییهای فیزیکی و هوشمندسازی فروشگاه طلا و جواهر، برخی از کاربردهای برچسب RFID است.
به دلیل تنوع بسیار بالای این تگها، لازم است هنگام خرید تگ rfid به نکات مهمی توجه کنیم؛ پادکست زیر، راهنمای شما در هنگام خرید تگ آر اف آی دی خواهد بود.
راهنمای خرید تگ RFID
خرید تگ rfid، نیازمند دقت بالایی است؛ چرا که صدها لیبل rfid در اشکال و اندازههای گوناگون با ویژگیهای مختلف برای محیطهای خاص و با کاربردهای متفاوت در دسترس هستند.
هر تراشه rfid، دارای چهار بانک حافظه است؛EPC ،TID ، User و Reserve؛ هر یک از این بانکهای حافظه، حاوی اطلاعاتی در مورد تگ هستند؛ به طور مثال:
Epc code، یک شناسه 24 رقمی منحصر به فرد در دنیا است؛ با اختصاص این شناسه به هر عنصر دلخواه، میتوان هویتی منحصر به فرد برای آن تعریف نمود؛
این عنصر میتواند یک شخص، یک کالا و یا یک دارایی ثابت در سازمان باشد.
همچنین این قابلیت برای تگ ها تعریف شده است که کاربر بتواند هر گونه اطلاعاتی را بر روی آن ذخیره کند
انواع تگ آر اف آی دی
تگ های لیبلی RFID
لیبل های جاسوئیچی RFID
تگ جاسوییچی RO
تگ جاسوییچی مایفر
تگ مچبند RFID
تگ مچبند فنری RO
تگ مچبند سیلیکونی RO
تگ مچبند مایفر
تگ مقاوم یا هارد تگ آر اف آی دی
تگ مقاوم برد بلند مخصوص فلز ProMetal 117
تگ سکه ای RO
تگ مقاوم برد بلند مخصوص فلز ProMetal 150
تگ NFC
تگ لیبل گرد NFC
تگ های کاربردی
تگ آر اف آی دی | برچسب RFID
سادهترین کار برای توضیح لیبل RFID، مقایسه آن با بارکد است؛ مشابه بارکدها، برچسب RFID معمولاً برای بازیابی سریع اطلاعات محصول، شیء و یا انسان مورد استفاده قرار میگیرد؛
با این تفاوت که تگهای آر اف آی دی نیازی به دید مستقیم ندارند و میتوانند گروهی قرائت شوند.
از لازمههای تحقق جمله زیر، وجود برچسب rfid است که میبایست بر روی عنصر مد نظر، برای شناسایی و ردیابی الصاق گردد؛
«هر کجا نیاز داشتید تا یک انسان، شیء، کالا و یا هر چیز دیگر را در هر زمانی شناسایی کنید و اطلاعاتی از آن در اختیار داشته باشید، میتوانید روی RFID حساب کنید.»
لیبل rfid انواع دستهبندیهای مختلفی دارد که در زیر به آن اشاره میکنیم:
دسته بندی برچسب های rfid
در دنیای امروز هزاران نوع لیبل rfid با کاربردهای گوناگون در اختیار قرار دارد؛
لیبل های rfid را میتوان به طرق مختلفی دستهبندی کرد، از جمله مهمترین دستهبندیها میتوان به مواردی همچون نوع شکل ظاهری، نوع فرکانس، نوع شرایط محیطی و نوع کاربرد اشاره کرد؛
انواع شکل ظاهری تگهای rfid
چیپ و آنتن لیبل rfid در پوستههای بسیار متنوعی قرار گرفتهاند؛ این موضوع باعث شده است تا انواع بسیار زیادی از اشکال لیبل rfid با توجه به کاربردهای مختلف تولید شده باشد.
از جمله رایجترین اشکال ظاهری تگهای rfid میتوان به مواردی چون تگ لیبلی، تگ کارتی، تگ جاسوییچی، تگ مچبند و هاردتگها اشاره کرد.
انواع فرکانس تگهای rfid
تکنولوژی rfid در بازه فرکانسی معینی عمل میکند و در نتیجه تمامی تجهیزات این تکنولوژی نیز میتوانند با توجه به هر یک از این فرکانسها دستهبندی شوند؛
فرکانسهای LF، NFC، HF، UHF Passive، BAP، UHF Active از مهمترین و رایجترین دستهبندی لیبل rfid بر مبنای فرکانس rfid محسوب میشوند.
انواع شرایط محیطی تگهای آر اف آی دی
شرایط محیطی که برچسب rfid در آن قرار میگیرد، میتواند بر عملکرد آن تاثیرگذار باشد؛ به همین علت تگها را بر اساس نوع شرایط محیطی نیز میتوان دستهبندی کرد؛
تگهای مقاوم در برابر آب، تگهای مقاوم و سخت در برابر ضربه، تگهای مقاوم در برابر فلز، تگهای مقاوم در هنگام مجاورت با فلزات و غیره.
انواع کاربرد لیبل rfid
لیبل rfid را بر اساس کاربردهای مختلف مورد استفاده نیز تولید و دستهبندی کردهاند؛
به طور مثال تگ مورد استفاده هنگام ردیابی دام که به آن تگ دام نیز گفته میشود؛ تگ rfid لباس که اغلب امکان دوخته شدن آن به لباس نیز وجود دارد؛
تگ پلمپ، برچسب اموال که به آن تگ اموال نیز گفته میشود؛ تگ جواهر و طلا و غیره.
اما تگ آر اف آی دی چگونه کار میکند؟
تگهای آر اف آی دی دادهها را از طریق امواج رادیویی به آنتن و ریدر rfid منتقل میکنند؛ اما چگونه؟
تگ rfid پسیو که از باتری بهره نمیبرند، انرژی را از امواج رادیویی ایجاد شده توسط آنتن rfid دریافت میکنند؛
این انرژی از طریق آنتن داخلی موجود در تگ به چیپ الکترونیکی موجود انقال پیدا میکند و این تراشه فعال میشود.
پس از فعال شدن تراشه، تراشه یا همان چیپ الکترونیکی، سیگنالهایی را به سمت ریدر rfid ارسال میکند و ریدر از این طریق داده را دریافت میکند.
اما در تگهای اکتیو به واسطه وجود باتری، سیگنالها به صورت دائم ارسال میشوند و تگها به صورت دائم توسط ریدر rfid قرائت میشوند.
برای مشاوره در خصوص انتخاب تگ rfid، بازدید از شوروم rfid و یا خرید تگ آر اف آی دی با ما در تماس باشید.
راهکارهای مرتبط
مقالات مرتبط
RFID چیست | تکنولوژی آر اف آی دی چیست ؟
انبارگردانی | معرفی ابزار و شیوه های مدرن مدیریت موجودی انبار
جمعداری اموال و دارایی های ثابت
سوالات متداول در خصوص تگ آر اف آی دی
تگ RFID مهمترین عضو یک سیستم RFID است که با الصاق آن به هرچیزی، میتوان کد منحصر به فردی به آن تخصیص داد و از طریق این کد آن چیز را شناسایی و رهگیری نمود؛ آن چیز میتواند کالا، شخص و یا خودرو باشد.
با توجه به این موضوع که تگهای RFID در خارج از کشور تولید میشوند و وارداتی هستند، با نوسانات قیمت دلار، قیمت این عضو کوچک اما مهم سیستم RFID نیز تغییر میکند.