جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
rfid در اموال داری

ناسا از RFID برای اموال داری در فضا استفاده می کند

[padding right=”10%” left=”10%”]

این هفته قصد داریم به مناسبت سالگرد ۶۰ سالگی شروع فعالیت اداره ملی هوانوردی و فضا آمریکا که همگی آن را با نام ناسا (NASA) می شناسیم٬ در مورد یکی از پروژه های این سازمان صحبت کنیم. ناسا (NASA) یک سیستم قرائت UHF RFID ثابت را با نام REALM-1 در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) مستقر کرده است. این در حالی است که ناسا در حال کار بر روی دو پروژه REALM-2 ربات قرائتگر RFID با قابلیت پرواز و REALM-3 سیستم انبارداری هوشمند است و می خواهد آن ها را در سال های آینده به کار بگیرد.

۱ اکتبر ۲۰۱۸ – سالگرد ۶۰ سالگی شروع به کار اداره ملی هوانوردی و فضا آمریکا – ناسا (NASA) October 1st, 2018 – NASA’s turning 60

تاریخچه RFID و ناسا (NASA)

زمانی که مهندسان و دانشمندان اداره کل ملی هوانوردی و فضا آمریکا (ناسا) جستجو در فضا و سیارات آن٬ از جمله برنامه های اکتشافات مریخ را ۶۰ سال پیش شروع کردند٬ با مشکلات مختلفی برخورد کرده و چالش های عملی زیادی را پیش روی خود دیده اند. یکی از این چالش های عملی٬ مدیریت کالا ها٬ شامل تجهیزات٬ ابزار و لوازم جانبی٬ با خدمه محدود و یا حتی بدون وجود خدمه بوده است.

بخشی از پاسخ چالش مدیریت دارایی در فضا استفاده از تکنولوژی RFID می باشد. مرکز فضایی جانسون (JSC) یکی از مراکز ناسا٬ رهبری سه پروژه برای شناسایی اقلام برچسب خورده در فضا را بر عهده داشته و دارد. هدف از انجام این پروژه ها٬ به گفته پاتریک فینک (Patrtick W. Fink) رئیس بخش سیستم های مخابرات و بی سیم مرکز فضایی جانسون٬ کاهش نیاز به نیرو انسانی فیزیکی برای جستجو دستی میان اقلام و تشخیص چیستی هر ابزار می باشد.

پروژه REALM

این تکنولوژی در حال حاضر در سه تا از ماژول های ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) تست شده است. در این سیستم از ریدر های شخصی سازی شده ناسا که بر اساس ماژول های ریدر M6e شرکت Jadak ThingMagic ساخته شده است٬ آنتن های طراحی شده توسط مهندسان JSC و نرم افزار مدیریت ناسا استفاده شده است و این ریدر ها و آنتن ها وظیفه انتقال دیتا ها به نرم افزار مدیریت را بر عهده دارند. بر اساس گزارش خود ناسا٬ تا امروز که نزدیک به ۱۸ ماه از به کارگیری سیستم RFID در ایستگاه فضایی می گذرد٬ این سیستم توانسته با موفقیت٬ میزان آگاهی عملیاتی از کالا های مورد استفاده در فضا را افزایش دهد.

این سیستم با نام مدیریت خودکار لجستیک با استفاده از RFID که به لاتین RFID Enabled Autonomous Logistics Management نامیده می شود و آن را با نام اختصاری REALM می شناسند٬ قرار است در ماموریت های اکتشافی مورد استفاده قرار بگیرد. این سیستم قرار است در سه بخش ابتکاری جداگانه انجام بپذیرد. هر سه بخش این پروژه توسط دو واحد سیستم های پیشرفته اکتشافی (Advanced Exploration Systems – AES) و برنامه های ایستگاه بین المللی فضایی (the ISS Programs) ناسا تامین مالی شده است. این سه به بخش به ترتیب REALM-1 ٬ ۲ و ۳ نام گذاری شده اند. تعاریف این سه بخش به ترتیب٬ یک سیستم RFID با ریدر های ثابت جهت شناسایی انتقال موارد مختلف از یک قسمت کشتی فضایی به جای دیگر٬ یک دستگاه با قابلیت پرواز آزاد که در درون خود ریدر RFID دارد برای کسب درک بیشتر از مکان اقلام مختلف٬ و یک مخزن هوشمند که می تواند اقلام برچسب خورده را در محفظه های خود شناسایی کند.

شروع پروژه با استفاده از RFID

ناسا در سال ۲۰۰۸ برای اولین با به بررسی تکنولوژی RFID پرداخت. در آن زمان هدف٬ استفاده از ریدر هندهلد به عنوان یک مکمل بر تکنولوژی اسکن بارکد بود. این اولین قدم ناسا به سمت آشنایی با فواید استفاده از RFID در سفینه های فضایی بود. اما به جهت اینکه این پروسه به طور کامل تاثیرگذار و مفید باشد٬ آژانس مدت ها به دنبال یک راه حل اتوماتیک که بتواند دیتا های مکانی را بدون نیاز به استفاده از ریدر هندهلد ارائه دهد می گشت.

آژانس فضایی در نهایت در سال ۲۰۱۵ مدیریت مستقل و اتوماتیک لجستیک را به عنوان یک اولویت معرفی کرد. پس از آن تاریخ٬ مراحل توسعه راه حل های مبتنی بر RFID به طور جدی در ناسا آغاز شد. هم چنین تلاش هایی در جهت بازاریابی این فناوری و ورود آن به بخش تجاری انجام شد.

در ادامه می توانید ویدیو در رابطه با پروژه REALM و بخش های آن مشاهده کنید. (مشاهده ویدیو در آپارات)

اگر از این مقاله لذت بردید و یا اگر به دنبال آشنایی بیشتر با تکنولوژی RFID هستید٬ به بخش دانشنامه RFID وبلاگ سر بزنید.
[/padding]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن