IOT

پایه های اینترنت بنا شده بر RFID

اینترنت اشیا موضوع مهمی است و این را زمانی به‌خوبی متوجه می‌شویم که به فرصت‌های بی‌شماری که ایجاد خواهد کرد نگاهی بیندازیم: گفته می‌شود شبکه ارتباطی ماشین با ماشین، ظرف ده سال آینده ۱۹ تریلیون دلار فرصت اقتصادی ایجاد کند و طبیعی است که شرکت‌های مختلف بخواهند هرکدام سهمی از این آورد مالی داشته باشند.

اما این همه ماجرا نیست! یعنی باید گفت هیچ‌کس کل ماجرا را نمی‌داند!

می‌خواهیم در ادامه برخی از حقایق اینترنت اشیا را باهم مرور کنیم شاید دید روشن‌تری به این تکنولوژی پیدا کنیم:

۴ مورد از حوزه‌های فعالیت حال حاضر اینترنت اشیا:

  1. اکنون یک دهه است که سیستم پیچیده‌ای از نرم‌افزار مدیریت داده و تگ‌های RFID واگن‌ها و محتوای آن‌ها را بررسی می‌کنند. باقی شیوه‌های نقل‌وانتقال نیز سال‌ها است روند مشابهی را طی می‌کنند. دفعه بعدی که محموله‌ای را ارسال و یا دریافت کردید حتماً به نقش تگ‌های RFID و سیستم‌های مدیریتی متصل به اینترنت آن فکر کنید! بدون این تکنولوژی‌های هیچ محموله‌ای با این کیفیت و سرعت به مقصد نمی‌رسید.
  2. به‌جرئت می‌توان گفت طی این پنج سال اخیر، هیچ ماشین لوکس یا میان رده‌ای وارد بازار نشده مگر اینکه اتصال به اینترنت و سیستم‌های ارتباطی از راه دور به نحوی در آن تعبیه‌شده باشد. از OnStar، BlueLink، UConnect گرفته تا Sync تقریباً تمام این سیستم‌های ماشین‌های متصل به شبکه کار مشابهی را انجام می‌دهند. از طریق یک اپلیکیشن موبایل، یک صفحه وب و یا حتی یک فرمان صوتی الکسا؛ می‌توانید ماشین خود را استارت زده، بخاری را روشن، مقصد را در نقشه مشخص، در را قفل و یا قفل را بازکنید. تمام این قابلیت‌ها از طریق یک سرور مرکزی و یک ارتباط اینترنتی مداوم ممکن می‌شود.
  3. سال‌ها است که جنرال الکتریک از مفاهیم اینترنت اشیا برای رصد عملکرد موتورهای جت خود استفاده می‌کند. سنسورهای پیچیده و متعددی که در هر پرواز بیش از ۱۴ گیگابایت داده عملیاتی را گزارش می‌کنند. این اطلاعات توسط سرورهای عظیمی روی زمین آنالیز شده و با بررسی شرایط موجود و فشار وارد بر موتورها، فرآیند نگهداری و تعمیر را بهینه می‌سازد. با این کار نه‌تنها کیفیت عملکردی ارتقا میاید، بلکه از روی دادن حوادث و اتفاقات ناخواسته نیز پیشگیری می‌شود.
  4. در بسیاری از روندهای درمانی، دوز و برنامه زمانی مصرف دارو اهمیت بسیار زیادی دارد. اینترنت اشیا می‌تواند کمک کند تا این دوزها به‌طور دقیق و زمان مصرف دارو به‌موقع یادآوری شود.

بسته‌بندی‌های قرص و دارو متصل به شبکه، می‌توانند زمان مصرف دارو را به شما یادآوری و به پزشک گزارش کنند و در صورت فراموشی هشدار بدهند. برخی از این قوطی‌ها حتی قابلیت سفارش مجدد دارند. به‌این‌ترتیب که با اتمام دارو، نسخه بعدی را از طریق دکمه‌ای تعبیه‌شده در درپوش قوطی سفارش می‌دهید.

این‌ها تنها بخشی از قابلیت‌ها و امکاناتی است که اینترنت اشیا در اختیار ما و کسب‌وکارها گذاشته است. دنیا به سمتی پیش خواهد رفت که کاربرد بسیاری از ابزارها وسایل اطرافمان بدون اتصال به شبکه و تبادل داده قابل‌تصور نباشد. سنسورهایی که داده‌ها را جمع‌آوری می‌کنند، سرورهایی که آن‌ها را ذخیره و نرم‌افزارهایی که تحلیل می‌کنند و درنهایت اقداماتی که بر مبنای تحلیل‌ها بدون دخالت ما انجام خواهد گرفت. این آینده‌ای است که اینترنت اشیا برای ما متصور است و اکنون در آغاز آنیم!

پیمایش به بالا